Onze visie

'Oorlog begint in de hoofden van mensen. De opbouw van vrede moet daar ook beginnen.' Voorwoord van de Constitutie van UNESCO

De humanitaire crisissen in verschillende landen zoals in Irak, Somaliƫ en Rwanda treffen in het bijzonder vrouwen en kinderen.

Miljoenen weeskinderen groeien op zonder de liefdevolle zorg van een mama of papa. Veel kinderen gaan niet naar school. Anderen worden op straat aan hun lot overgelaten.

Ze moeten vluchten of ze beginnen op zeer jonge leeftijd al hard te werken op het platteland, wat dan ook weer bepalend is voor hun toekomst: een levenslang armoede omdat er geen kans op een scholing is. Erg jammer, want kinderen leven in de levensfase dat hun botten worden gevormd, hun bloed wordt gemaakt, hun geest en intelligentie zich ontwikkelen.

En dat kan niet zonder een goede gezondheid, kleding, eten, leefomgeving en scholing...Jammer, want vrede en ontwikkeling zijn ondenkbaar zonder aan kinderen een normale toekomst te bieden.

Duurzame aanpak

Stichting De toekomstzaaiers baseert haar werk op een duurzame aanpak waarin iedere persoon centraal staat.

Wij zijn overtuigd dat kinderen en jongeren die wetenschappelijk, technisch, sociaal en menselijk goed opgeleid zijn aan een betere toekomst zullen bouwen. Niet alleen voor zichzelf en hun families, maar ook voor hun gemeenschap.

Word donateur

Steun ons belangrijke werk door uw donatie te storten op rekening:
NL27 TRIO 0338 7205 45 t.n.v Stichting De Toekomstzaaiers

Wij zaaien hoop en toekomstperspectieven voor kansarme kinderen en jongeren in Afrika en overal waar mensen in noden verkeren. Voor een wereld zonder honger, onrecht en oorlogen.

DONEER NU